Papričice pomažu u mršavljenju

22.12.2022. | Preporuke


Zahvaljujući vitaminu K2 (menahinon), čili pomaže u zarastanju rana, odnosno igra važnu ulogu u zgrušavanju krvi. Takođe se veruje da vitamin K2 štiti srce i krvne sudove, sprečavajući razvoj ateroskleroze. Ljute paprike se često sade u teglama na terasi i bašti ili ih možete kupiti na pijaci.


Dobro su osušene, čak i zamrznute, i nije ih potrebno odmrzavati da bi se koristile tokom kuvanja. Zbog pikantnosti se jedu u malim količinama, a višak možete sačuvati i iskoristiti uz neki drugi obrok. Odlično se slažu uz variva, jela od povrća i meso.


Ako volite punije ukuse, umesto bibera i drugih začina dodajte čili. Dobro ide uz čokoladu. Otopite crnu čokoladu i dodajte čili. Jedite takav desert u umerenim količinama nakon obroka. Pomaže u snižavanju šećera u krvi i podstiče varenje i gubitak težine.


Izvor:

https://www.b92.net/zdravlje/ishrana.php?yyyy=2022&mm=12&dd=20&nav_id=2261719

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2022 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti. i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.