Čaša mleka dnevno za zdravo srce

Preporuke


Novo istraživanje otkrilo da konzumiranje čaše mleka svaki dan može da smanji rizik od srčanih bolesti.


Prema poslednjim podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), srčane bolesti su vodeći uzrok smrti u SAD-u, a najveći je problem je činjenica što nije uvek jednostavno da otkrijete da li je vaše srce u opasnosti.


Zato je potrebno da učinite sve što možete kako biste sprečili razvoj srčanih bolesti, a to ćete najlakše postići ako promenite određene životne navike koje mogu da ugroze zdravlje vašeg srca, prenosi Best Life.


Novo istraživanje na ovu temu otkrilo je da svakodnevno ispijanje čaše mleka može znatno da smanji rizik od razvoja srčanih bolesti.


Studija objavljena u časopisu "International Journal of Obesity" pokazala je da konzumacija mleka na dnevnoj bazi može biti vrlo dobra za zdravlje srca.


U istraživanju je učetvovalo preko dva miliona ispitanika iz SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, a istraživači su otkrili da su oni koji su pili barem jednu čašu mleka dnevno imali 14 odsto niži rizik od razvoja koronarnih srčanih bolesti od onih koji nisu pili mleko.


Redovno konzumiranje barem jedne čaše mleka dnevno neće da poveća vaš holesterol, a prema zaključku Klinike Mejo, visok holesterol može da poveća rizik od razvoja srčanih bolesti. Iako se ranije smatralo da mleko ima značajan procenat mlečnog holesterola pa ne bi smeli često da ga pijemo, novo istraživanje pokazalo je da osobe koje redovno piju mleko imaju nizak dobar, ali i loš holesterol.


Izvor:

https://www.b92.net/zdravlje/ishrana.php?yyyy=2022&mm=11&dd=29&nav_id=2250877

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.