Cene ovaca na pijacama

ponuda na pijacama u Srbiji

Cena ovaca na stočnoj pijaci u Srbiji zavisi od trenutne ponude i potražnje na tržištu. Ovce se prodaju i otkupljuju radi započinjanja ili proširenja farme ovaca, u ređim slučajevima otkup vrše i klanice ili postoji pojedinačna prodaja radi mesa.

Cena varira od stočne pijace do pijace, rase ovaca, kraja u Srbiji (cena ovaca u Vojvodini se razlikuje od cene ovaca u centralnoj ili južnoj Srbiji), grada do grada i od ponude tokom godine.

U Srbiji se ovce uzgajaju za dobijanje jaganjaca i njihovu dalju prodaju, proširenje i razvoj postojećeg fonda ovaca, za dobijanje vune i mesa. Ovce se uglavnom prodaju po količini i cena se tako formira ili se prodaju po kilogramu žive vage. Po definiciji kod domaćina, ovca je žensko priplodno grlo posle prvog jagnjenja.


Cena za nedelju od 30.01.2023 do 05.02.2023:

cena-pijace
težina
rasa
Obrenovac
Čačak
Kragujevac
Kraljevo
Loznica
Niš
Pirot
požarevac
Smederevo
Vranje
zaječar
Leskovac
Šabac
užice
Kikinda
Novi Sad
pančevo
Sombor
Sremska Mitrovica
Subotica
Zrenjanin
Ovca

Ovca

sve težine
sve rase
150 din
150 din
200 din
130 din
120 din

Izvor: STIPS

Izvor: Korisnici

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2022 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti. i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.