Bolesti lešnika i oraha

Bolesti vocaPredstavljamo neke od bolesti lešnika i oraha:


Crna pegavost kod oraha (Phomopsis viticola)

Na listovima se nalaze sitno-žute pege, sa crnim poljem kao tačka u sredini svake pege. Pege su okrugle do uglaste opkoljene žutim oreolom. Peteljka koja je napadnuta često je deformisana, rupičava i raspukla.

Jabukin smotavac kod oraha (Cydia pomonella)

Šteta koju može da nanese jabukin smotavac prouzrokuju larve dužine do 2 cm, koje prodiru do ljuske semena jabuke. Prilikom njihovog hranjenja preko mesta ulaza se izbacuje tamno, izmetom zamrljano tkivo jabuke (izmet gusenice).

Crvena voćna grinja kod lešnika (Panonychus ulmi)

Crvene voćne grinje prezimljavaju u stadijumu jaja koja su položena na kori, u naborima jednogodišnjih, dvogodišnjih grana i oko pupoljaka.

Lešnikov surlaš (Curculio nucum)

Najpre odrasli oblici prave štete na lišću koje izgrizaju praveći pri tom male rupe, a posebno bušeći mlade tek zametnute plodove koji otpadaju.

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2023 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.