Hrana za piliće

Stočna hrana


Cena hrane za tovne piliće zavisi od ponude i potražnje kukuruza, pšenice, ječma, ostalih žitarica na tržištu. Tovni pilići ili brojleri treba da se hrane kvalitetno, da se uz što manje troškove dobije što više kvalitetnog pilećeg mesa.

Ako se pilići hrane i tove da budu spremni za klanje, onda je to neki okvirni vremenski period od 40 dana, ako se želi postići što veća težina, recimo oko 3.5 kilograma, onda je potrebno piliće toviti oko 56 dana.

Od vrste tova pilića, zavisi i vrsta ishrana, a samim tim i tipa hrane za piliće koja se daje, ako je kraći tov, onda je potrebno oko 3 do 4 smeše hrane za piliće, ako je duži tov onda je potrebno 3 smeše, a da prva smeša bude duža.

Hrana za piliće se vrednuje i ocenjuje na osnovu smeše, koliko ima ugljenih hidrata, koliko masti, koliko proteina, minerala, vitamina.

Kraći tov pilića, koristi se hrana koja postepeno smanjuje proteine. Početna ili starter smeša sadrži oko 22% proteina i daje se prve tri nedelje. Potom se daje smeša koja ima 19% proteina i daje se od 22 dana tova do 35 dana tova. Od 36 dana pa do 40 dana ili dana klanja tovnih pilića koristi se smeša od 17% proteina.

Duži tov pilića, koristi se starter smeša sa 22% proteina do 28 dana tova ili prve četiri nedelje tova, nakon toga daje se smeša sa 19% proteina od 29 do 50 dana tova. Na kraju se daje smeša od 17% proteina od 51 dana tova do 56 dana ili dana klanja.

U Srbiji se može kupiti smeše hrane za tov pilića od nekoliko kvalitetnih proizvođača hrane za piliće ili od fabrika stočne hrane.

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.