Hrana za kokoške

Stočna hrana


Cena hrane za koke nosilje ili kokoške zavisi od ponude i potražnje kukuruza, pšenice, ječma, ostalih žitarica na tržištu. Kokoške ili koke nosilje treba da se hrane kvalitetno, da se uz što manje troškove dobije što više jaja, odnosno perioda nošenja jaja kokošaka.

Kod kokošaka i krajnjeg cilja kvalitetnih jaja, razlikujemo periode na koje i utiče hrana za kokoške.

Period rast kokošaka od pileta, 0 do 15 nedelje, može se razlikovati tri glavna podperioda, gde je osnov smeše protein, starter smeša sa 20% proteina daje se od 0 do 5 nedelja, potom grover smeša od 5 do 10 nedelje sa 18% proteina, razvojna smeša od 10 do 16 nedelje sa 15.5% proteina.

Period pred pronošenje, odnosno smeša za pronošenje daje se kokoškama oko dve nedelje pred očekivano prvo jaje pa do dostizanja 5% nosivosti. Specifičnost ove smeše jeste da ima 2.5% kalcijuma i 16% proteina.

Period proizvodnje jaja kod nosilja, može se podeliti u 4 podperioda, zavisno kada se daje smeša od temperature, proteina, kalcijuma, ostalih minerala i vitamina, gde su periodi od 18 do 32 nedelje, od 32 nedelje do 45 nedelje, od 45 do 60 i posle 60 nedelje.

U Srbiji se može kupiti smeše hrane za kokoše ili koke nosilje od nekoliko kvalitetnih proizvođača hrane za kokoške ili od fabrika stočne hrane.

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.