Srem klob-kob fest Šid 2023

Kalendar događaja i manifestacija


Šid
Datum

subota 28.10.2023. - u 12h

Šid
Datum

subota 28.10.2023.

Srem klob-kob fest Šid 2023

Srem klob - kob fest Šid, subota, 28.10.2023 godine u 12h kod Slovačkog parka.


MANIFESTACIJA JE OTKAZANA ZBOG POJAVE AFRIČKE KUGE SVINJA.


Poštovani prijatelji,


Udruženje “Sremska svinjokolja i kobasicijada” je dužno da postupi na osnovu dopisa koje smo dobili od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (Uprave za veterinu) Republike Srbije i da predstojeću manifeciju “Srem Klob-kob fest” koja je bila planirana za 28. oktobar tekuće godine otkaže. Najiskrenije nam je žao što našu tradicionalnu manifestaciju usled pojave Afričke kuge moramo otkazati. Ovim postupkom želimo i da se solidarišemo sa svim odgajivačima svinja i prerađivačima svinjskog mesa koji su godinama iskreno podržavali našu manifestaciju i zajednički promovosali tradiciju čuvene sremske kobasice. Takođe se solidarišemo i našim prijateljskim udruženjima iz mesta Turija, ( Srbija), Rogolji, Brčko(BIH,RS), Samobor, Sveti Petar u Šumi(Hrvatska), Bekeščaba, Pečuj (Mađarska), Sevnice, Ormož (Slovenija), Sladkovičevo, Nove Zamki, Đetva, Bojnice (Slovačka).


U nadi da će ova pošast što pre proći, te da ćemo se moći družiti sledeće godine, srdačno vam se zahvaljujemo na razumevanju!!!


Organizacioni odbor manifestacije

Gastronomsko-turistička manifestacija koja promoviše da se na teritoriji opštine Šid godinama unazad neguje multietičnost, multikulturalnost, suživot i tolerancija.


Učesnici manifestacije takmiče se u brzoj obradi mesa, pravljenju i jedenju kobasica.


1.Takmičenje u Brzoj Obradi mesa

Dosadašnji rekord je 3 minuta i 30 sekundi…

-Ekipu sačinjavaju tri člana.

Svinjče težine 120 kg treba ošuriti (skinuti dlaku sa njega), podići ga na rem (stalak), otvoriti, izvaditi iznutrice, obraditi šunke, slanine, butkice, kolenice. Skinuti masnoću sa kožice. Preostale komade mesa (ficle) samleti, začini i napraviti kobasice. Približno 3 – 4 kg koje treba uredno poslagati na stolu i pokačiti na rem.


2.Takmičenje u pravljenju sveže kobasice

-Ekipu sačinjava tri ili više članova.

Organizator obezbeđuje 5kg mesa (ficli) i creva za kobasica. Ekipa mora imati ručnu mašinu za mlevenje mesa (ne sa pogonom na struju), top za punjenje kobasica i začine. Vreme izrade kobaica je 4 sata. Po završetku ekipa daje komisiji na pregled jedno parče kobasice dužine 15 – 20 cm.

-Komisija će ocenjivati i higijenu za stolom, kako je ekipa obučena i kako je aranžiran sto.


3.Takmičenje u brzom jedenju kobasica

Takmičar koji prvi pojede 1kg pečene kobasice osvaja pobedničko postolje u brzom jedenju kobasica.


Detaljnije:

https://sremskakobasicijada.rs/srem-klob-kob-fest/


Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2023 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.