Pršutijada Mačkat 2024

Događaji


Mačkat
Datum

petak 01.03.2024.

subota 02.03.2024.

nedelja 03.03.2024.

Pršutijada Mačkat 2024

Pršutijada Mačkat Zlatibor, od 01.03. do 03.03.2024 godine, Porta crkve Svetog Ilije u Mačkatu u 10h.Sajam suvomesnatih proizvoda – Pršutijada održava se svake godine u prvoj polovini meseca februara u selu Mačkatu (10ak kilometara od Zlatibora).


Na sajmu se mogu videti, probati i kupiti delikatesi kao što su goveđa i svinjska pršuta, stelja, slanina, kobasica i drugi proizvodi. Ova manifestacija je takmičarskog karaktera i svake godine se biraju najbolji srpski suvomesnati proizvodi.


Selo Mačkat je poznato po velikom broju proizvođača pršute, na tradicionalan način koji je nepromenjen već stotinama godina, a i samo selo se nalazi na idealnoj nadmorskoj visini za sušenje mesa.


Svake godine za posetioce je organizovan i bogat kulturno umetnički program kao i nagradna igra čija je glavna nagrada džak suvomesnatih proizvoda.


Organizator manifestacije je Udruženje proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog okruga, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina.


Detaljnije:

https://www.zlatibor.org.rs/sr/

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.