Polumaraton Zemun 2023

Događaji


Zemun
Datum

nedelja 10.09.2023.

Polumaraton Zemun 2023

Polumaraton Zemun, nedelja, 10.09.2023 godine, Zemunski Kej u 8h.


10. Septembra 2023. godine Sportsko udruženje TAURUNUM RUNNERS, uz podršku kompanije Decathlon, Turističke organizacije Beograda i Gradske opštine Zemun, organizuje sportsku manifestaciju pod nazivom „2. Decathlon Zemunski polumaraton“.


Ideja ove sportske manifestacije je da se atletika, kao bazični sport, omasovi i približi svim stanovnicima Zemuna i ostalih beogradskih opština, a naročito najmlađima od 7- 14 godina.


Zato smo rešili da i ove godine na našoj manifestaciji, pored glavne polumaratonske trke (21.1 km), u program uvrstimo još 2 takmičarske discipline. Za seniore, kao i prošle godine, trka "Zemunska sedmica“ (7 km), dok za osnovce, sada već tradicionalno, organizujemo "Trku budućih šampiona" u kojoj će se najmlađi nadmetati, u zavisnosti od uzrasta, na deonice od 200, 400 i 600 metara.


Ruta svih trkačkih disciplina ići će Zemunskim kejom uz sam Dunav s pogledom na Ratno ostrvo, plažu Lido, Milenijumsku kulu (kulu Gardoš) i neizostavne prelepe labudove. Start „Trke budućih šampiona“ je 10. Septembra 2023. godine u 8:45, dok će glavne trke "2. Decathlon Zemunski polumaraton" i "2. Zemunska sedmica" startovati u 10:00. Startno- ciljna kapija će biti postavljena na Bogojavljenskom platou, ispod restorana "Venecija".


Start polumaratonske trke će biti na Zemunskom keju, 10. Septembra 2023. u 10:00. Ruta vodi trkače šetalištem u pravcu hotela „Jugoslavija“, zatim jednim delom tartanskom stazom, nakon čega se trkači vraćaju kejom ka restoranu "Venecija" i nastavljaju šetalištem uz sam Dunav do okreta, nadomak restorana "Radecki", pa nazad do startno- ciljne zone. Staza je kružna, ravna i veoma živopisna.


Detaljnije:

https://www.zemunskipolumaraton.com/

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.