Festival čvaraka Mužlja 2023

Kalendar događaja i manifestacija


Mužlja
Datum

subota 11.02.2023. - u 11h

Mužlja
Datum

subota 11.02.2023.

Festival čvaraka Mužlja 2023

Čvarkijada - Festival čvaraka i rakije Mužlja, subota, 11.02.2023 godine, Sportski centar Lehel Mužlja u 11h.


Tradicionalni, jedanaesti po redu Festival čvaraka biće održan 11. februara na Sportskom centru „Lehel“ u Mužlji.

Organizatori manifestacije su članovi Udruženja porodičnih gazdinstava „Klaster Fokus“ i nekoliko civilnih udruženja, a cilj događaja jeste da se čvarci predstave kao jedan mužljanski „brend“, tj. specijalitet, i zbog toga domaćini upućuju posebnu molbu svim izlagačima, da na manifestaciji ne peku čvarke radi lične prodaje.


Takmičenje u pravljenju domaćih čvaraka počeće u 11h. Domaćini će učesnicima obezbediti 5 kg slanine, od koje će takmičari žiriju morati da predaju po 150 gr čvaraka i isto toliko pečene slanine.


U okviru ovogodišnje manifestacije, drugi put će biti održan i Festival rakije, takmičarskog karaktera. Učesnici će putem pošte poslati uzorke svojih domaćih rakija od 0,5 litara, a kotizacija iznosi 500 dinara po uzorku. 


Opširnije informacije na broj: 0692631976.


Čuvajući i negujući tradiciju ovdašnjih meštana, domaćini će zajedno sa najmlađim meštanima, mladim bičevaocima i svim zainteresovanim organizacijama i udruženjima od 11h od centra naselja u tradicionalnim maskama i uz pratnju muzičara „ispratiti“ ovogodišnju zimu. U okviru tog posebnog ispraćaja, žiri će izabrati i nagradom obradovati vlasnike najkreativnijih maski.


Tokom celodnevne manifestacije, posetioci će moći da probaju ili da kupe čvarke, kobasice, mekike, slanine, šunke, sir i ostale zimske đakonije.


Sve dalje informacije u vezi izlaganja i takmičenja zainteresovani mogu dobiti od 16. januara do 7. februara pozivom brojeva: 064-3587510 i 061-1406592, ili u prostorijama Mesne zajednice, Ulica Mađarske komune broj 59.


Detaljnije:

https://muzlja.rs/

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.