Turistička organizacija Čoka

Turističke organizacije


Opština Čoka se prostire na površini od 321 km2, u severnom delu Banata, u neposrednoj blizini tromeđe Srbije, Mađarske i Rumunije.U osam naseljenih mesta živi oko 11.388 stanovnika višenacionalnog, mešovitog sastava. Područje Opštine ima povoljan geostrategijski položaj, jer je povezan sa ostalim delovima zemlje drumskim i željezničkim saobraćajem, kao i plovnošću reke Tise. Prirodno mesto opštine Čoka je, kao sastavnim delom Banata, u evroregionu Dunav 21, odnosno njegovom delu: Dunav-Kereš-Mureš-Tisa.


Privreda opštine Čoka čini napore očuvanja svojih malobrojnih brendova, koji su okosnica buduće tržišne utakmice i razvoja turizma kao osnovne privredne grane. Sportske organizacije i sportisti Opštine Čoka i grada Čoka su dali pun doprinos afirmaciji sporta Srbije osvajanjem najsjajnijih odličja na međunarodnim, evropskim i svetskim takmičenjima. Isti kvalitet, Opština Čoka i grad Čoka su potvrdili i u ostalim oblastima sporta, u školskom sportu i rekreativnom sportu, odnosno u amaterskom sportu. Kulturne organizacije opštine Čoka, zahvaljujući svojoj multinacionalnosti i multikulturalnosti, organizatori su veoma kvalitetnih i tradiconalnih kulturnih manifestacija regionalnog značaja.


Svih ovih godina ekonomske krize u naša lovišta se veoma malo ulagalo, pa je i divljači bilo sve manje, kao i lovaca iz Evrope, bez obzira na visoki rejting koji su nekada naša lovišta imala. Inostrani lovci su odlazili u zemlje gde su pravila usklađena sa prohtevima visokoplatežnog gosta. Oni takođe zahtevaju luksuzni smeštaj, vrhunsku uslugu, dobre puteve do lovišta, sigurnost u šumi i na kraju da ulov mogu poneti u svoju zemlju.


Lovački savez Srbije na teritoriji Opštine Čoka gazduje sa dva udruženja. Lovačko udruženje Čoka (gde pripadaju sekcije Sanad, Vrbica, Crna Bara i Ostojićevo) i Lovačko udruženje Padej koje je samostalno. Nalazimo i lovište Zlatica–Ribnjaci iz Petrovaradina koje gazduje na vodenim površinama ribnjaka u Jazovu, i ima dozvolu za lov isključivo pernate divljači. Izdvajamo da je lovačko udruženje Padej jedino udruženje na teritoriji Vojvodine koje se bavi uzgojem divljih pataka.


Ukupno 27% teritorije Vojvodine i Banata čine ritovi koji su idealna staništa za divljač. Veliki broj vodenih tokova, reka i porečja sa pripadajućim šumama su takođe povoljan ambijent. U našoj Opštini postoji lepa tradicija inostranog i domaćeg lovnog turizma. Lovi se zec, fazan, divlje patke, jarebice, prepelice... Od krupne divljači postoji u izobilju srna i srndaća, kao i divljih svinja.


Sportski ribolov je sastavni deo života velikog broja Banaćana, kod nas su vode još uvek čiste, a bogat sadržaj se postepeno uvećava. Upravo sa ovih terena potiču kapitalni primerci šarana, štuke, smuđa, deverike i kečige. Posebna je atrakcija lov na somove kapitalce metodom bućke.https://vojvodina.travel/gradovi-i-opstine/coka/1/


https://www.coka.rs/copy-3-of-new-page


0230471000


Potiska 20, 23320 Čoka

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.