Turistička organizacija Beočin

Turističke organizacije


Opština Beočin smeštena je na samoj obali Dunava, na severnom delu padina Fruške gore, na 17 kilometara od Novog Sada. Prostire se na površini od 183 kvadratna kilometra. Iako opština Beočin teritorijalno pripada Sremu, Beočin administrativno pripada Južno-Bačkom okrugu i nalazi se u centralnom delu Vojvodine. Ukupna površina područja iznosi 18.590,5 ha i obuhvata osam naselja sa, po poslednjem popisu iz 2002. godine, ukupno 16.398 stanovnika. Beočin predstavlja administrativni centar Opštine, u njemu živi više od polovine ukupnog broja stanovnika, samim tim ono je i najveće naselje, a čine ga Beočin-selo i Beočin-fabrika.


Neposredna blizina Dunava i Nacionalnog parka Fruška gora kao i prioritetni razvojni projekti iz oblasti turizma Beočinu pružaju osnovne preduslove da postane ozbiljan turistički centar. U saobraćajnom pogledu Beočin je zastupljen sa drumskim, železničkim i rečnim saobraćajem. Ocena je da beočinska opština ima izuzetno povoljan položaj i da je dobro saobraćajno povezana. Kroz opštinu Beočin prolazi državni put drugog reda broj 107 koji vodi od Novog Sada preko Beočina do državne granice sa Republikom Hrvatskom kod Iloka za koji se uskoro predviđa detaljna rekonstrukcija i izgradnja novog savremenog graničnog prelaza sa Republikom Hrvatskom. Izgradnja budućeg mosta preko Dunava kod Ledinaca još više će poboljšati uslove drumskog saobraćaja na relaciji Beočin-Novi Sad.


Veliki potencijal opštine Beočin predstavljaju šume i šumsko zemljište, koje zauzimaju površinu od 7701,2 ha, sa šumovitošću od 41,43%. Veći deo šuma, tačnije 6.544,9 ha nalazi se u Nacionalnom parku Fruška gora. Šume Nacionalnog parka, koje se nalaze na teritoriji beočinske opštine, uživaju režim I, II i III stepena zaštite i njima se gazduje u skladu sa utvrđenim režimima zaštite. U njima se nalaze i značajni šumski lokaliteti, geološki i geomorfološki, značajna staništa ugroženih biljnih vrsta, ugroženih vrsta ptica i pojedinačna stabla, grupe stabala i Park manastira Beočin.


Realizacijom prioritetnih projekata iz oblasti turizma koje je odredila Opština Beočin a misli se pre svega na izgradnju auto-kampa, marine sa 100 vezova i uređenje Gradske plaže, dobila bi se celina, prvi uređeni turistički Centar takve vrste sa desne strane Dunava od ulaska ove međunarodne reke u našu zemlju. Ovaj Centar bi bio praktično najpogodniji i najbliži za komunikaciju sa Nacionalnim parkom Fruška gora. Bila bi to buduća raskrsnica turističkih destinacija. Zbog nedovoljnog smeštajnog kapaciteta Beočin bi, do izgradnje budućeg hotela, uz već postojeće smeštajne kapacitete budućim gostima omogućio smeštaj u budućem kampu. Taj smeštaj bi bio moguć u ličnim kamp prikolicama ili za jedan određen broj gostiju u sojenicama ili bungalovima. U oba slučaja gostima bi bili obezbeđeni uslovi koje pružaju savremeni kampovi u svetu.


Gostima kampa bi svakodnevno bile omogućene turističke ture. U zavisnosti od interesovanja, opredeljivalo bi se za pešačke ture, vožnju biciklom ili otvorenim mini-autobusima po Fruškoj gori koji bi sadržavali obilazak fruškogorskih manastira i prirodne lepote koje pruža Nacionalni park Fruška gora. Pored duhovnog i prirodnjačkog turizma, program aktivnosti za turiste bio bi usmeren ka onima koji se bave lovom, ribolovom, ekstremnim sportovima, proizvodnjom vina i mnogim drugim aktivnostima za koje se opredele ili iskažu potrebu budući posetioci. Smeštajni kapaciteti pored spomenutog u beočinskoj opštini mogu još da se ponude kroz seoski turizam. Misli se pre svega na žitelje Luga, Grabova, te na Banoštor čiji su meštani poznati po proizvodnji vina. Svi oni mogu biti dobri domaćini šetačima, planinarima, lovcima, ribolovcima,... turistima koji će obilaziti Frušku goru, diveći se pre svega lepotama ovog područja.



https://www.beocin.rs/sr/?m=a5&nav=turizam


https://www.beocin.rs/sr/?search=manifestacije&sdate=&edate=


021870260


Svetosavska 25, 21300 Beočin

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.