Turistička organizacija Ada

Turističke organizacije


Opština Ada nalazi se na severu Vojvodine i Bačke, na desnoj strani reke Tise. Okružena je opštinama: Senta, Čoka, Novi Bečej, Kikinda, Bečej i Bačka Topola. Prostire se na površini od 228 km2.


Po poslednjem popisu stanovnišva brojala je 16.785 stanovnika koji žive u pet naselja: Ada, Mol, Sterijino selo, Utrine i Obornjača.


Ada je najveće naselje i središte opštine. Najveće prirodno bogatstvo opštine predstavlja poljoprivredno zemljište visokog kvaliteta. Drugo značajno prirodno bogatstvo je povoljna hidrološka situacija, opština Ada celom svojom dužinom se proteže pored reke Tise. U saobraćajnom smislu putna mreža je dobro razvijena. Po osnovi Sever-jug, a kroz najveća naseljena mesta Adu i Mol prolazi Regionalni put R-122 od Novog Sada do Horgoša, odnosno državne granice sa Republikom Mađarskom.
https://vojvodina.travel/gradovi-i-opstine/ada/1/


https://www.facebook.com/idegenforgalmiszervezet.ada/


024852315


Zmaj Jovina 25b, Ada

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.