Ptičji grip u Hrvatskoj

Vesti


Zbog ptičjeg gripa u Hrvatskoj Ministarstvo poljoprivrede u saopštenju je pozvalo vlasnike peradi i ptica da ih drže u zatvorenim prostorima kako bi se sprečio svaki kontakt s divljim pticama.



Ptičji grip za sada je potvrđen na jednom domaćinstvu u Sisačko-moslavačkoj županiji, a kod divljih ptica i u Međimurskoj i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.


- Stroge su mere kontrole, klinički pregledi na ugroženom području, najpre u prvom krugu od 3 kilometra, a zatim u onom dodatnom od 10 kilometara. Dakle, kontrole su svakodnevne, klinički pregledi se stalno obavljaju. Za sada nemamo utvrđenih novih slučajeva. Ja mislim da su svi mogli primetiti da Ministarstvo poljoprivrede odmah nakon pozitivnih nalaza i potvrde odmah obaveštava javnost o svemu, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.


Izvor: HRT






Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.