Nema više čekanja na granicama za poljoprivredne proizvode

Vesti


„Glavna dobit za poljoprivredu od „Otvorenog Balkana“ je to što su laboratorijske procedure između Srbije, Albanije i Severne Makedonije usklađene i što više nema čekanja na granicama zbog fitosanitarne i veterinarske kontrole“, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović tokom dvodnevnog boravka Tirani u delegaciji koju je predvodio predsednik Aleksandar Vučić na Samitu u okviru regionalne inicijative za saradnju pod nazivom Otvoreni Balkan.


Ministar Nedimović je istakao da je za razliku od ranijeg perioda kada su veterinarska i fitosanitarna inspekcija s jedne strane granice radile 24 sata, a sa druge nisu, sada to usklađeno i da svi rade 24 sata, sedam dana u nedelji.


„Sve laboratorisjske analize su usklađene. Ono što se uzorkuje u Skoplju to važi u Beogradu i Elbasanu ili bilo gde drugde. To je do sada bio kamen spoticanja. Toga više nema“, precizirao je ministar Nedimović.


„Ode se do carinske ispostave, tamo se rasknjiže papiri i roba ide u prodaju tamo gde treba. To je glavna tekovina „Otvorenog Balkana“ za poljoprivredu“, rekao je ministar Nedimović.


Zvaničnici Srbije, Albanije i Severne Makedonije potpisali su u Tirani nekoliko sporazuma o regionalnoj saradnji, čiji bi finalni rezultat trebalo da bude slobodno kretanje robe, usluga i ljudi sa ciljem stvaranja jedinstvenog ekonomskog tržišta i zajedničkog tržišta rada.


Izvor:

http://www.minpolj.gov.rs/ministar-nedimovic-nema-vise-cekanja-na-granicama-za-poljoprivredne-proizvode/

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.