Hrana za ćurke

Stočna hrana


Cena hrane za tovne ćurke zavisi od ponude i potražnje kukuruza, pšenice, ječma, ostalih žitarica na tržištu. Tovne ćurke treba da se hrane kvalitetno, da se uz što manje troškove dobije što više kvalitetnog ćurećeg mesa.

Ishrana i tov ćuraka traje oko 5 do 6 meseci, sa ciljem da ćurka ima 6 do 9 kg, a ćuran može imati i do 20 kg.

Jedna ćurka dnevno pojede oko 250 grama hrane, ukupno oko 55 kg hrane za tov.

Četiri perioda kod tova ćurki postoji, i zavisi po broju nedelja i procenta proteina koji se daju u hrani za tov ćurki za taj period.

Prvi period tova ćurki od 1 do 4 nedelje, 28% proteina u smeši, drugi period tova ćurki od 4 do 8 nedelje, 24% proteina u smeši, treći period tova ćurki od 8 do 14 nedelje, 20% proteina u smeši, i četvrti period tova ćurki, od 14 nedelje do kraja tova, 16% proteina u smeši.

U Srbiji se može kupiti smeše hrane za tov ćurki, od nekoliko kvalitetnih proizvođača hrane za ćurke ili od fabrika stočne hrane.

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.