Zaštita stoke


Stoka, kao živa bića koja se kreću, slična čoveku, imaju jako slične probleme tokom rasta i razvoja. Bolesti koji su sastavni deo, od onih lakših do težih, usporavaju rast i razvoj, a ako se ne leče na vreme dovode do invaliditeta ili smrtnosti. Insekti i razne štetočine, takođe usporavaju rast, i jako je bitno na vreme ih primetiti i eliminisati.

Kvalitetno održavati štale i prostorije gde boravi stoka, provetravati svakodnevno, bar jednom godišnje krečiti, redovno čistiti ispod stoke, stavljati slamu gde spava stoka, redovno im obezbediti hranu i piće, održavati higijenu i čistiti samu stoku, u slučaju bolesti u savetu sa veterinarom davati im antibiotike, redovno ih vakcinisati, koristiti razne insekticide protiv raznih insekata koji utiču na loš kvalitet života stoke, samo su neki od načina kako zaštititi stoku i dobiti optimalne rezultate.

Preporuka je uvek da se konsultuje i pozove veterinar na svaku primećenost u anomalijama.

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.