Zaštita lešnika i orahaKvalitetno obrađivati zemljište i prostor oko stabala oraha i grma lešnika, izabrati dobre sadnice oraha i lešnika (preparati za tretman semena), prihranjivati đubrivima stabla oraha i grm lešnika (folijarna đubriva), potom ručno čuvati i pratiti rast oraha i lešnika i cvetova i plodova, koristiti razne preparate i prskati od cveta do ploda oraha i lešnika (herbicidi, fungicidi, insekticidi) koji utiču na sve bolesti, korove, insekte, samo su neki od načina kako zaštititi orah i lešnik i njihove plodove i dobiti optimalne rezultate.

Neke od bolesti, štetočina, korova lešnika i oraha za koje je potrebna zaštita:

Crna pegavost kod oraha (Phomopsis viticola), Jabukin smotavac kod oraha (Cydia pomonella), Crvena voćna grinja kod lešnika (Panonychus ulmi), Lešnikov surlaš (Curculio nucum).

Sve cene na sajtu su postavljene od strane korisnika.
Pijace.com ne garantuje da su sve informacije o proizvodima potpuno tačne i bez grešaka.
Copyright © 2015 - 2024 Pijace.com Sva prava su zadržana.

Cene na pijacama - stoka, voće, povrće, žitarice

Pijace.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.