Mineralna đubriva

AzotAgroDunav

Osnovnu aktivnost kompanije “AzotAgroDunav” predstavlja osvajanje srpskog tržišta prodajom azotnog mineralnog đubriva visokog kvaliteta proizvođača OAD „KujbiševAzot“.

AZOHEM

AZOHEM iz Subotice je preduzeće čija je osnovna delatnost proizvodnja hemikalija za poljoprivredu odnosno veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja.

Fertil

Fertil je prva fabrika u Srbiji koja proizvodi mineralna NPK đubriva, koristeći tehnologiju kompaktiranja - fleksibilnu tehnologiju koja ne uključuje hemijske procese i ne zagađuje okolinu.

BOREALIS L.A.T

Kao ćerka-firma Borealis AG i deo Borealis Group, BOREALIS L.A.T je vodeći distributer đubriva i tehničkih proizvoda od azota.

Azotara

Subotička „Azotara“ je jedinstvena tehničko-tehnološka celina za proizvodnju kompleksnih neorganskih đubriva NPK i NP. Projektovani kapacitet je 250 hiljada tona đubriva godišnje.

HIP-Azotara

"HIP-Azotara" Pančevo jedna je od najvećih fabrika mineralnog đubriva i azotnih jedinjenja u regionu i jedini proizvođač amonijaka, karbamida (UREE) i amonijum nitrata u Srbiji.

Elixir Zorka

Hemijska industrija Zorka Šabac osnovana je davne 1938 godine i kroz fazni razvoj holdinga i izgradnju fabrike mineralnih đubriva predstavljala je jedan od najrespektabilnijih proizvođača mineralnih đubriva sa fosfornom komponentom na teritoriji SFRJ.